آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد تولید روزانه نفت ایران در پنجمین ماه سال جاری میلادی ۸۰ هزار بشکه افزایش یافته و به ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار بشکه رسیده است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: با نصب عرشه سکوهای A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر در نیمه دوم امسال تولید نفت این شرکت حدود ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
ایران توان افزایش صادرات نفت خود به میزان ۱ میلیون بشکه در روز را دارد که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها احتملا اوپک مجبور میشود تولید سایر اعضا را پایین بیاورد تا جبران افزایش تولید ایران شود.
درآمد نفتی ایران در ۵ ماه نخست ۲۰۲۳ معادل ۱۸ میلیارد دلار ثبت شد؛ موضوعی که بیانگر شکست رسمی پروژه فشار حداکثری با راهبرد خنثی سازی تحریم و معطل نکردن کشور برای برجام و اخم و لبخند غرب است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا از درآمد ۱۹ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد و کل درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۵۴ میلیارد دلار اعلام کرد.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر با بیان اینکه تمامی افزایش صادرات نفت کشور به چین میرود، گفت: اشکال حسابداری در شرکت استاتیستیک یورو استات بود و آلمان از ایران نفت وارد نکرده است. در شرایط کنونی و ریسک تحریمهای آمریکا، هیچ کشور یا شرکتی به جز چین و کشورهایی مثل سوریه و ونزوئلا که رابطه دوستانه با تهران دارند، حاضر به پذیرفتن این ریسک نخواهند بود.
طبق اعلام مجامع بین المللی، باوجود تحریمهای سخت مالی، تولید روزانه نفت ایران در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳۰ هزار بشکه و از ابتدای سال جاری میلادی ۳۵۰ هزار بشکه افزایش داشته موضوعی که طبق اعلام کارشناسان چندان دور از ذهن نبوده است.
کارنامه تولید و صادرات نفت در دو سال اخیر کارنامه مطلوب و درخشانی است، وزارت نفت در این دولت باوجود چالشهایی که در ابتدای کار با آن مواجه بود توانست اوضاع را سامان بخشد و اکنون در پله مناسبی از موفقیت بایستد.
اقدامات دولت سیزدهم برای افزایش صادرات نفت از ایجاد بازارهای سنتی گرفته تاجذب مشتریان جدید، باعث شد با وجود تحریمها، صادرات نفت ایران در ۵ سال گذشته رکورد زند.
رئیس دفتر مرکز مطالعات بینالمللی انرژی وین با بیان اینکه در سطح کنونی امکانات، سطح انتظارات ایران از تولید، نمیتواند از ۴.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رود، گفت: خریداران نفت، پول مورد توافق را در بانکهای خود مسدود میکنند. این موضوع در مورد نقل و انتقالات مالی ما با چین و روسیه هم برقرار است.
جدیدترین آمار یورو استات نشان داد آلمان برای نخستین بار طی ۵ سال گذشته در مارس سال جاری میلادی یک محموله بزرگ نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است.
طبق آمار موسسات داخلی و خارجی صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به ترتیب ۲ و ۳ برابر شده است و این موفقیت درحالی است که آمریکا تقریبا ماهانه تحریمهای جدیدی را بر شبکه فروش نفت اعمال میکند.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد: تولید روزانه نفت ایران در چهارمین ماه سال جاری میلادی ۶۰ هزار بشکه افزایش یافت و ایران چهارمین تولیدکننده اوپک در این ماه شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۴۰هزاربشکهای تولید روزانه نفت ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران پس از نیجریه بیشترین میزان رشد تولید نفت میان اعضای اوپک را داشته است.
کارشناسان حوزه انرژی با اشاره به نقش ایران باتوجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک در منطقه و همچنین توانمندی در زمینه نفت و گاز و همچنین مسیرهای ترانزیتی بخصوص جاده ابریشم در پیمان شانگهای معتقدند که تحریمها مهمترین عامل پررنگ نشدن بازیگری ایران در این سازمان مهم اقتصادی است.
آژانس بینالمللی انرژی از کاهش ۱۴۰هزار بشکهای تولید روزانه نفت اوپک در مارس ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد تولید نفت ایران در این ماه بدون تغییر نسبت به ماه قبل در سطح ۲میلیون و ۶۵۰هزار بشکه باقی مانده است.
تولید نفت ایران از آغاز فعالیت دولت سیزدهم طی ۲۰ ماه به بیش از ۳ میلیون بشکه و تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد مترمکعب رسیده و آنطور که اعلام شده میزان صادرات نفت نیز در این دولت دو برابر افزایش یافته است.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت گفت: بخش خصوصی خریدار گواهی سپرده نفت خام با پیدا کردن بازارهای جدید به افزایش مبادی فروش نفت کشور اقدام میکند.